Knieklachten behandelen in Maastricht: uw fysiotherapeut helpt!

Rug- of knieproblemen zijn natuurlijk erg vervelend. De fysiotherapeut is de aangewezen persoon om u te helpen wanneer u last van uw rug of knie heeft. Rugpijn is bijzonder hinderlijk en door de rugproblemen die u heeft, is het mogelijk dat u uw werkzaamheden niet kunt uitvoeren. Tijdens het eerste bezoek zal de fysiotherapeut u onderzoeken. Bij rugklachten behandelen zal de therapeut willen weten hoe de pijn ontstaat. Ook voor knieklachten behandelen zal de therapeut dezelfde procedure volgen. Als u in Maastricht woont, zoek dan een therapeut uit Maastricht. U zult meerdere malen gebruik moeten maken van de therapeut.

De behandelingen door de fysiotherapeut

Een fysiotherapeut kan kiezen om de behandeling te starten door middel van manuele therapie. Hij zal daarvoor hoofdzakelijk zijn handen gebruiken. In enkele gevallen worden er toestellen gebruikt. Het doel is om uw rug of knie weer soepel te maken. In veel gevallen lukt dat wel, terwijl er ook situaties zijn voor de rug problemen of knieklachten dat de behandeling moet worden overgelaten aan een specialist. De fysiotherapeut zal u dan doorverwijzen naar een manuele therapeut.

De behandelingstechnieken van een Manuele Therapeut

Wanneer u voor rug- of knieproblemen bij de manuele therapeut komt, zal de manuele therapeut tijdens het eerste bezoek kijken naar uw rug of knie en naar uw leefstijl. De manuele therapeut wil weten wat er allemaal al aan gedaan is om van de klachten af te komen. Wanneer alle vragen zijn gesteld en beantwoord, zal de manuele therapeut uw knieklachten behandelen. In veel gevallen bestaan de behandelingen uit manuele manipulatietechnieken, waarbij speciale behandeltafels worden gebruikt.

Als u pijnklachten heeft in uw rug of knie, blijf er dan niet mee rondlopen. De pijn zal niet uit zichzelf verdwijnen. Bel ons voor een afspraak.