Shockwave therapie

SHOCKWAVE IN MAASTRICHT IN DE WIJK HEER! POSTCODE 6227!!!!!!

Wij geven nu ook in onze praktijk Shockwave Therapie en het word volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wat is Shockwave Therapie:

 

Shockwave therapie, ook wel ‘ESWT’ (Extracorporeal Shockwave-therapie), wordt ingezet bij de behandeling van (chronische) klachten. Denk hierbij aan schouder-, achillespees- en elleboogklachten. Met name in geval van hielspoor zetten we de therapie veelvuldig in.

Veel chronische pijnklachten worden veroorzaakt door ontstekingen, verkalkingen van pezen of slijmbeurzen. Ook verkrampte spieren of spierknopen kunnen veel pijn veroorzaken. Soms blijkt geen resultaat geboekt te worden met injecties, medicatie, reguliere fysiotherapie of relaxatiemethoden. Pijn keert dan na korte tijd terug, soms heftiger dan voorheen. In dat geval kunt u baat hebben bij shockwave therapie. Hierbij wordt de pijnlijke plek voorzien van schokgolven; het systeem is vergelijkbaar met dat van een niersteenvergruizer. De pijnklachten worden dus zonder medicatie of chirurgische ingrepen behandeld. Vaak wordt na enkele behandelingssessies al succes geboekt. De therapie wordt beschouwd als één van de meest vernieuwende ontwikkelingen in pijnbehandeling. Voor de behandeling plaatsvindt wordt op basis van een consult en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door onze behandelaar gelokaliseerd. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied vastgesteld zijn, wordt van start gegaan met de therapie. Speciale apparatuur (een soort ‘behandelpistool’) voorziet de pijnlijke plek van shockwave-impulsen. Deze impulsen zorgen ervoor dat de stofwisseling in het pijngebied en de bloedcirculatie verbeteren.

Op die manier wordt het herstelmechanisme van uw lichaam gestimuleerd. Met andere woorden: de therapie activeert de eigen genezingskracht van het lichaam. De behandeling duurt niet lang, gemiddeld 5 tot 10 minuten per sessie. Afhankelijk van uw klachten hebben de sessies meestal een behandelinterval van 7 tot 10 dagen. De behandelingen worden overigens wel vaak als pijnlijk ervaren. De therapie biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • Snel resultaat. Dit houdt concreet in dat pijnverzachting of herstel van de bewegingsvrijheid binnen enkele dagen optreedt;
  • Weinig bijwerkingen. Ondanks het feit dat de therapie weinig bijwerkingen kent, kunnen direct na de behandeling wel een lichte roodheid, een zwelling of blauwe plekken ontstaan.