Fysiotherapie in Maastricht – een behandeling op maat

Heeft u last van pijnklachten of moeite met bepaalde bewegingen? Dan bent u niet de enige. In Nederland ervaren veel mensen pijn als gevolg van bijvoorbeeld een sportblessure of een ongeval. Jahae Fysio & Manuele Therapie Heer in Maastricht helpt u graag om uw ongemak te verlichten en voorziet u van een behandeling op maat om uw klachten gericht aan te pakken. Met fysiotherapie bieden we u de juiste begeleiding, zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt bij uw dagelijkse activiteiten.

 

Fysio

 

Onze fysiotherapeuten zijn op diverse gebieden gespecialiseerd. Naast manuele behandeltechnieken richten zij zich tijdens de behandeling ook op het geven van juiste uitleg, adviezen en oefentherapie. Ons aandachtspunt bij oefentherapie is het trainen van de spierkracht, het vergroten van de functie van de gewrichten zodat, indien nodig, de mobiliteit verder toeneemt en het verbeteren van uw houding. Deze oefentherapie kan worden ondersteund met thuisoefeningen om een terugval te voorkomen. Daarnaast bieden we ook shockwave therapie aan als aanvullende behandelvorm. Dit is een apparaat waarmee zachte delen en ook juist verhardingen in het lichaam worden behandeld en werkt bijvoorbeeld zeer effectief tegen de bekende tenniselleboog, het hielspoor en slijmbeursontstekingen. Met zogenaamde shockwave-impulsen verbeteren we de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied en activeren we het helingsproces van het lichaam. Zo nemen we de kwaal onder handen en boeken we snel resultaat. Bij bepaalde peesklachten kan EPTE ook een aangewezen behandeling zijn. Hierbij wordt met een minimale stroomvorm een pees van binnenuit behandeld door gebruik van een heel dun naaldje. Deze wordt geplaatst onder begeleiding van echo. Ook maakt manuele therapie onderdeel uit van onze werkwijze. We richten ons met deze therapie op het behandelen van functiestoornissen aan de wervelkolom of andere gewrichten om de pijn te verzachten of weg te nemen en het bewegen gemakkelijker te maken. Tot slot kunt u terecht voor oedeemtherapie indien er sprake is van vochtophoping(en) in het lichaam of als onderdeel van het herstel na bepaalde ingrepen.

 

Contact

 

Twijfelt u waar uw pijn vandaan komt? Doe dan de Fysio Check op onze website. Dit is de meest uitgebreide fysiotherapie check in Nederland die u een voorlopige indicatie geeft en u meer duidelijkheid geeft over uw mogelijke aandoening. Heeft u klachten waar u graag vanaf wilt, neem dan gerust contact op met onze praktijk in Maastricht. We staan voor u klaar om snel uw pijn te verlichten!