Specialisaties

 • Manuele therapie
 • Oedeem Therapie, Lymfedrainage
 • EPTE, Percutane Electrolyse
 • Radiale Shockwave
 • Gefocusseerde Shockwave
 • FlyWheel Training
 • Dry Needling
 • Bobath Therapie (NDT), CVA (Beroerte)
 • COPD
 • Medische Trainings Therapie
 • Claudicatio Intermittens (vaatlijden, ”etalage benen”)
 • Diabetes Mellitus
 • McKenzie Methode
 • Beweegprogramma’s COPD en Diabetes Mellitus

U kunt bij ons voor een breed scala aan services terecht. Op de welkomstpagina vindt u onze contactgegevens.

Wilt u meer weten over ons en onze specialisaties neem gerust contact met ons op!

Tel:043-3612416

 

Therapie vorm die het pees spier specialisme in onze praktijk compleet maakt!!!

 

Flywheel Kinetic Training

Kinetic training

Kinetic training, ofwel vliegwieltraining, is een relatief nieuwe manier van trainen, zeer geschikt voor mensen die op sportief gebied écht vooruitgang willen boeken en de lat voor zichzelf flink hoger willen leggen. Je kunt bij ons gebruik maken van de ‘Kinetic Box’ en de  ‘Kinetic Pull’.

Hoe werkt het?

De Kinetic Box maakt gebruik van een stalen ronde schijf, waarop centraal een as is gemonteerd. Om deze as is een koord gedraaid, zoals bij een jojo. Je draagt een speciaal tuigje of harnas dat vastzit aan de schijf. Door hard aan het koord te trekken begint de schijf te draaien en wek je kinetische energie op. Als het koord helemaal is uitgerold, wordt het door de draaiende schijf automatisch weer opgerold. Je brengt dan met minimaal dezelfde energie het wiel weer tot stilstand. De Kinetic Pull doet dit met behulp van een gepatenteerd roterend, conisch vliegwiel. Het doel is om het vliegwiel zo snel mogelijk in beweging te brengen, waardoor je contrasterende traagheid – met een duur woord, ‘inertie’-, creëert. Aan het eind van de concentrische beweging stopt deze en start de teruggaande excentrische beweging, waardoor maximale kracht van je wordt gevraagd. Dit wordt enkele keren herhaald.
Het apparaat is in drie bewegingsrichtingen te gebruiken: verticaal, horizontaal en roterend.

Reactieve kracht

De Kinetic Box en de Kinetic Pull trainen allebei jouw ‘reactieve’ kracht. Kort samengevat is dat het vermogen om in één richting (concentrisch) kracht uit te oefenen, daarna snel van richting te wisselen en vervolgens in tegengestelde richting (excentrisch) méér kracht op te vangen. De repeterende excentrische ‘overload’ en de juiste combinatie van kracht en snelheid stimuleren een snelle toename van uw spierfunctie c.q. spiervolume en verbeteren je stabiliteit. Zowel het onder- als bovenlichaam kunnen er profijt van hebben.

Voor wie is deze training interessant?

Behalve voor mensen, die de lat voor zichzelf hoger willen leggen en openstaan voor nieuwe technologie, is de Vliegwieltraining ook zeker interessant voor degenen die tijdens hun revalidatie sneller dan gebruikelijk willen herstellen van bijvoorbeeld een knie-, enkel-, heup-, rug-, schouder- of armblessure. De focus op de knie is wellicht het meest relevant. Bovendien hebben ook 50-plussers baat bij deze training. Wanneer je de 50 gepasseerd bent, nemen over het algemeen de snelheid en de kracht van het lichaam af en verlies je normaal gesproken ook steeds meer spierweefsel, wat niet zelden gepaard gaat met een opeenhoping van vetmassa. Het vliegwiel versterkt de spieren, wat ook nog eens goed is voor je bloeddruk, hart, longen, botten en zelfs het brein.

 

EPTE- Percutane Electrolyse Therapie Maastricht, wijk Heer 6227bx

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. De nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor spier en pees klachten op dit moment!

Wat EPTE is

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie (waarop u live mee kunt kijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontsteking of overbelasting gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. In zuid Europa is de behandeling met Percutane Electrolyse Therapie al zeer populair. Vanwege de successen in de praktijk en bewezen goede resultaten kan Percutane Electrolyse Therapie nu ook in Nederland.

Hoe EPTE werkt

Bij Percutane Electrolyse Therapie (EPTE) wordt onder echogeleide een dunne naald ingebracht rechtstreeks in de pijnlocatie. Dit gaat zeer nauwkeurig en u kunt live meekijken hoe dit gebeurd. Wanneer de naald op zijn plek in het aangedane en pijnlijke gebied wordt er stroom doorheen geleid. De hoeveelheid stroom en de intensiteit worden tijdens de behandeling constant aangepast voor het beste behandelresultaat.

Niet pijnlijk

Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effectiviteit van EPTE

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen de lokale celstofwisseling. Percutane Electrolyse Therapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

De voordelen van EPTE behandeling

De voordelen van Percutane Electrolyse Therapie nog even onder elkaar;

 • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
 • Gezond weefsel wordt ontzien
 • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
 • Snel effectief, al 3-5 behandelingen minder pijn
 • De behandeling is niet pijnlijk
 • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Bij welke indicaties is EPTE effectief?

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Behandel indicaties zijn o.a.:

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een EPTE behandeltraject.

foto boven; Epte behandeling bij hielspoor.

 

Shockwave Maastricht heer

Wat is Shockwave Therapie:

 

Shockwave therapie, ook wel ‘ESWT’ (Extracorporeal Shockwave-therapie), wordt ingezet bij de behandeling van (chronische) klachten. Denk hierbij aan schouder-, achillespees- en elleboogklachten. Met name in geval van hielspoor zetten we de therapie veelvuldig in.

Veel chronische pijnklachten worden veroorzaakt door ontstekingen, verkalkingen van pezen of slijmbeurzen. Ook verkrampte spieren of spierknopen kunnen veel pijn veroorzaken. Soms blijkt geen resultaat geboekt te worden met injecties, medicatie, reguliere fysiotherapie of relaxatiemethoden. Pijn keert dan na korte tijd terug, soms heftiger dan voorheen. In dat geval kunt u baat hebben bij shockwave therapie. Hierbij wordt de pijnlijke plek voorzien van schokgolven; het systeem is vergelijkbaar met dat van een niersteenvergruizer. De pijnklachten worden dus zonder medicatie of chirurgische ingrepen behandeld. Vaak wordt na enkele behandelingssessies al succes geboekt. De therapie wordt beschouwd als één van de meest vernieuwende ontwikkelingen in pijnbehandeling. Voor de behandeling plaatsvindt wordt op basis van een consult en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door onze behandelaar gelokaliseerd. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied vastgesteld zijn, wordt van start gegaan met de therapie. Speciale apparatuur (een soort ‘behandelpistool’) voorziet de pijnlijke plek van shockwave-impulsen. Deze impulsen zorgen ervoor dat de stofwisseling in het pijngebied en de bloedcirculatie verbeteren.

Op die manier wordt het herstelmechanisme van uw lichaam gestimuleerd. Met andere woorden: de therapie activeert de eigen genezingskracht van het lichaam. De behandeling duurt niet lang, gemiddeld 5 tot 10 minuten per sessie. Afhankelijk van uw klachten hebben de sessies meestal een behandelinterval van 7 tot 10 dagen. De behandelingen worden overigens wel vaak als pijnlijk ervaren. De therapie biedt een aantal belangrijke voordelen:

 • Snel resultaat. Dit houdt concreet in dat pijnverzachting of herstel van de bewegingsvrijheid binnen enkele dagen optreedt;
 • Weinig bijwerkingen. Ondanks het feit dat de therapie weinig bijwerkingen kent, kunnen direct na de behandeling wel een lichte roodheid, een zwelling of blauwe plekken ontstaan.